Receptek Levesek Zöldfűszeres zöldborsó krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
3 kanál kristálycukor
1 kanál vaj
5 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 marék friss petrezselyem
40 dkg zöldborsó
12 szelet bacon szalonna
1 marék metélőhagyma
1 marék friss bazsalikom

Leírás

Az olajat és a vajat felmelegítjük, majd rárakjuk a zöldborsót. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és 10-15 percig pároljuk a borsót. Közben, forró serpenyőben megsütjük a szeletelt szalonnákat. A zöldfűszereket felaprítjuk és a zöldborsóhoz adjuk. Megszórjuk liszttel és alaposan elkeverjük, majd felengedjük vízzel. Forraljuk ki és turmixoljuk le, egy botmixer segítségével. Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejszínt és ha szükséges, ízesítsük újra. Tálaláskor, a baconchipssel kínáljuk. http://www.youtube.com/watch?v=eQLjGK3v1wI

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4