Receptek Főételek Húsos ételek Zöldborsós csirkezúza

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
5 kanál étolaj
2 darab vöröshagyma
1 csipet őrölt fehérbors
30 dkg zöldborsó
3 kanál őrölt pirospaprika
80 dkg csirkezúza

Leírás

A zúza tisztításával kezdjük: Ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. A benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon, kevergetve, üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirítjuk, majd a tűzről lehúzva, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk. A paprikakrémmel tüzesítjük és lefedve, kis lángon, párolni kezdjük. A zúza fajtájától függően, minimum 1,5 óra alatt puhul meg. Előfordulhat, hogy leve időközben túlságosan besűrűsödik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk és így, együtt főzzük készre. Galuska, esetleg sós burgonya illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4