Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zúza tisztításával kezdjük: Ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. A benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon, kevergetve, üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirítjuk, majd a tűzről lehúzva, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk. A paprikakrémmel tüzesítjük és lefedve, kis lángon, párolni kezdjük. A zúza fajtájától függően, minimum 1,5 óra alatt puhul meg. Előfordulhat, hogy leve időközben túlságosan besűrűsödik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk és így, együtt főzzük készre. Galuska, esetleg sós burgonya illik hozzá.