Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Zöldborsós csirkezúza

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
5 kanál étolaj
2 darab vöröshagyma
1 csipet őrölt fehérbors
30 dkg zöldborsó
3 kanál őrölt pirospaprika
80 dkg csirkezúza

Leírás

A zúza tisztításával kezdjük: Ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. A benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon, kevergetve, üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirítjuk, majd a tűzről lehúzva, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk. A paprikakrémmel tüzesítjük és lefedve, kis lángon, párolni kezdjük. A zúza fajtájától függően, minimum 1,5 óra alatt puhul meg. Előfordulhat, hogy leve időközben túlságosan besűrűsödik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk és így, együtt főzzük készre. Galuska, esetleg sós burgonya illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4