Receptek Levesek Zöldborsó és házisajt paradicsom mártásban

Hozzávalók

4 mk tengeri só
150 ml víz
6 darab paradicsom
200 g trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
kanál citromlé
500 g zöldborsó
1 darab csípős zöldpaprika
1 mk friss gyömbér
1 mk garam maszala
mk kurkuma
½ mk őrölt római kömény
3 dl öt-fűszer keverék
2 kanál ghí (vagy növényi olaj)
1 mk hing (sárga por, kis dobozkában kapható)

Leírás

A házisajtot 1.5 cm-es kockákra vágjuk és a zsiradékban aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, majd 2 kávéskanál sóval és 2 kávéskanál kurkumával elkevert savóba áztatjuk. Míg ázik, 2 evőkanál ghít felforrósítunk, és megpirítjuk benne a római köményt, a darált zöldpaprikát és a finomra reszelt friss gyömbért. Mikor a római kömény megbarnult, beleszórjuk a hinget és a maradék kurkumát, majd néhány másodperccel később a zöldborsót is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és puhára főzzük a zöldborsót. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomot és a sajt-kockákat, és további 5 percig főzzük. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a citromlevet, a maradék sót és a garam masalát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4