Receptek Levesek Zöldbabfőzelék

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 csokor friss petrezselyem
90 dkg zöldbab
4 kanál finomliszt

Leírás

A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk és annyi enyhén sós, meleg vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Ha a zöldbab megfőtt, paradicsompasszírozón áttörjük. Az olajból és a lisztből világos, zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemmel ízesítünk. A főzeléket a rántással besűrítve, jól összeforraljuk. Végül, behabarjuk a tejszínnel és melegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4