Receptek Levesek Zellerkrémleves 2

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
2 dl tej
1 dl tejföl
1 mk őrölt fehérbors
35 dkg zellergumó
1 kanál ételízesítő
1 csokor zellerzöld

Leírás

A nagyon gondosan megtisztított zellert kis darabokra vágom, majd annyi vízben, amennyi jól ellepi, puhára főzöm. Ha megfőtt, hagyom kicsit hűlni, ezután pedig a leszűrt zellert turmixgépbe teszem, és kevés hideg vízzel pépesre zúzom. A zellerpépet visszaöntöm a fazékba a főzőlével és a tejjel, meg annyi vízzel, hogy összesen bő 1 liter legyen az összes folyadék. Beleszórom a fűszereket, és felforralom. A tejfölt, a lisztet és 0,5 dl vizet simára keverek, majd behabarom vele a forrásban lévő levest. Állandó keverés közben, jól felforralom. Kevés olajban pirított zsemlekockákkal, csészékben, forrón tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4