Receptek Levesek Zeller krémleves sváb gombóccal

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl víz
2 darab burgonya
6 dkg vaj
1 dl tejszín
l húsleves alaplé
30 dkg zellergumó

Leírás

Leves elkészítése: A megtisztított zellert és burgonyát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk és a zöldségeket rászórva elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütjük, amíg a zeller és a burgonya meg nem puhul. Ekkor a zöldségekre szórjuk a lisztet, megkavarjuk és felöntjük a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a maradék húslevest, a tejszínt. Ha túl sűrű adhatunk hozzá vizet és ha szükséges ízesíthetjük. Svábgombóchoz: 5 zsemle 3 tojás petrezselyem só kevés zsemlemorzsa A sváb gombóc elkészítése: a zsemléket vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, először gombócokat formálunk, majd egy kicsit meglapítjuk azokat, zsemlemorzsába hempergetjük és olajon kisütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4