Receptek Levesek Zeller krémleves sváb gombóccal

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl víz
2 darab burgonya
6 dkg vaj
1 dl tejszín
l húsleves alaplé
30 dkg zellergumó

Leírás

Leves elkészítése: A megtisztított zellert és burgonyát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk és a zöldségeket rászórva elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütjük, amíg a zeller és a burgonya meg nem puhul. Ekkor a zöldségekre szórjuk a lisztet, megkavarjuk és felöntjük a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a maradék húslevest, a tejszínt. Ha túl sűrű adhatunk hozzá vizet és ha szükséges ízesíthetjük. Svábgombóchoz: 5 zsemle 3 tojás petrezselyem só kevés zsemlemorzsa A sváb gombóc elkészítése: a zsemléket vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, először gombócokat formálunk, majd egy kicsit meglapítjuk azokat, zsemlemorzsába hempergetjük és olajon kisütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4