Receptek Főételek Húsos ételek Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
3 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
2 dl száraz vörösbor
1 kk őrölt kömény
3 kanál őrölt pirospaprika
1 kg marhalábszár

Leírás

A húst közepes kockákra vágjuk. Szétnyomjuk a fokhagymát, és kevés olajon megpirítjuk, a vöröshagymával. A lecsepegtetett húst beledobjuk, megsózzuk, és fehéredésig sütjük, erős tűzön. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma. Megint sütögetjük. A zöldpaprikát apró kockákra vágjuk, és beletesszük. Ha úgy látjuk, pici vizet önthetünk bele, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben bors és só még jöhet bele. Mikor a hús félpuha, mehet bele a felkockázott, hámozott paradicsom és a vörösbor is. Barnásra főzzük mindezt. A legvégén, még egyszer beízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel, mert ezek a fűszerek sokszor elillannak. A pörköltnek zamatos, fűszeres, barnásnak és sűrűnek kell lennie.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4