Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szilvákat félbevágom, majd kimagozom. A cukrot, egy lábosban picit karamellizálom, majd felöntöttem fél deci vízzel és hagyom sziruposodni, egy picit. Utána beleforgatom a szilvákat, pár percig így kevergetem, forgatom a szirupban a gyümölcsöt, majd felöntöm a maradék deci vízzel. Sózom, borsozom, belekeverem a fahéjat és közepesen erős lángon, felforralom. Hozzáadom a bort is és ha megjelennek az első buborékok, a citromlével/héjjal ízesítem, majd közepes lángra veszem és addig főzöm, míg a szilvák meg nem puhulnak (kb. 25-30 perc). Ha a szilva húsa kompót állagú lesz, jók vagyunk. Ezután, utolsó lépésként, a tejfölt keverjük krémesre, egy tálban. Egy merőkanállal, apránként merjünk a tejfölhöz a forró levesből és folyamatosan keverjük. Keverintek-kavarintok rajta egyet-kettőt, megkóstolom, esetleg egy kis őrölt fahéjjal még megszórom és készen is vagyunk.