Receptek Levesek Vörösboros, fahéjas szilvaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
dl víz
1 dl tejföl
1 darab egész fahéj
1 dl édes vörösbor
1 tk citrom (reszelt héja)
2 kanál citromlé
1 tk őrölt fehérbors
1 kg szilva
dkg nádcukor
dl víz
dkg nádcukor

Leírás

A szilvákat félbevágom, majd kimagozom. A cukrot, egy lábosban picit karamellizálom, majd felöntöttem fél deci vízzel és hagyom sziruposodni, egy picit. Utána beleforgatom a szilvákat, pár percig így kevergetem, forgatom a szirupban a gyümölcsöt, majd felöntöm a maradék deci vízzel. Sózom, borsozom, belekeverem a fahéjat és közepesen erős lángon, felforralom. Hozzáadom a bort is és ha megjelennek az első buborékok, a citromlével/héjjal ízesítem, majd közepes lángra veszem és addig főzöm, míg a szilvák meg nem puhulnak (kb. 25-30 perc). Ha a szilva húsa kompót állagú lesz, jók vagyunk. Ezután, utolsó lépésként, a tejfölt keverjük krémesre, egy tálban. Egy merőkanállal, apránként merjünk a tejfölhöz a forró levesből és folyamatosan keverjük. Keverintek-kavarintok rajta egyet-kettőt, megkóstolom, esetleg egy kis őrölt fahéjjal még megszórom és készen is vagyunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4