Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Levesek Vörösboros, fahéjas szilvaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
dl víz
1 dl tejföl
1 darab egész fahéj
1 dl édes vörösbor
1 tk citrom (reszelt héja)
2 kanál citromlé
1 tk őrölt fehérbors
1 kg szilva
dkg nádcukor
dl víz
dkg nádcukor

Leírás

A szilvákat félbevágom, majd kimagozom. A cukrot, egy lábosban picit karamellizálom, majd felöntöttem fél deci vízzel és hagyom sziruposodni, egy picit. Utána beleforgatom a szilvákat, pár percig így kevergetem, forgatom a szirupban a gyümölcsöt, majd felöntöm a maradék deci vízzel. Sózom, borsozom, belekeverem a fahéjat és közepesen erős lángon, felforralom. Hozzáadom a bort is és ha megjelennek az első buborékok, a citromlével/héjjal ízesítem, majd közepes lángra veszem és addig főzöm, míg a szilvák meg nem puhulnak (kb. 25-30 perc). Ha a szilva húsa kompót állagú lesz, jók vagyunk. Ezután, utolsó lépésként, a tejfölt keverjük krémesre, egy tálban. Egy merőkanállal, apránként merjünk a tejfölhöz a forró levesből és folyamatosan keverjük. Keverintek-kavarintok rajta egyet-kettőt, megkóstolom, esetleg egy kis őrölt fahéjjal még megszórom és készen is vagyunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.20.
Rendelj most
2n 6ó
h n ó p mp
Magyar csomós retek
-33%
299 Ft
199
Ft/cs
Magyar csomós retek
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.20.
Rendelj most
2n 6ó
h n ó p mp
Friss csirkemellfilé
húspultban kapható
2025
Ft/kg
Friss csirkemellfilé
Az ajánlat érvényes2025.04.20.
Rendelj most
2n 6ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéscomb
húspultban kapható
1539
Ft/kg
Friss magyar sertéscomb
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.20.
Rendelj most
2n 6ó
h n ó p mp
Ananász
-41%
999 Ft
589
Ft/kg
Ananász
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4