Receptek Desszertek Sütés nélküli Vörösboros áfonyalekvár

Hozzávalók

20 dkg kristálycukor
20 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
3 dl édes vörösbor
1 rúd vaníliarúd
1 kg áfonya
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 tasak dzsemfix

Leírás

A vörösbort felforraljuk a fűszerekkel és a cukorral. 10 percig forraljuk. Közben az áfonyát egy edénybe öntjük, majd elkeverjük a porcukorral és dzsemfixxel. Egyenletes hő felett főzzük, és felöntözzük a fűszeres kivonattal. Addig főzzük, míg szét nem esik az áfonya. Ekkor turmixoljuk le, és passzírozzuk át. Forraljuk újra, és töltsük üvegekbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4