Receptek Desszertek Vera barátszerző, mini habcsókjai

Hozzávalók

4 darab tojás (fehérje)
200 g kristálycukor
1 darab citrom
2 kanál keményítő
250 habtejszín (min. 30%-os)
80 g mascarpone
50 g eper
50 g szeder
50 g málna
porcukor (a szóráshoz)
mentalevél (a díszítéshez)

Elkészítés

1

Tegyük egy keverőtálba a tojásfehérjéket egy csipet sóval. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt és két evőkanál citromlevet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2

A tojásfehérjét töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle kerek, 3 cm magas halmokat. Minden halom tetején legyen egy kis gödröcske. A tepsit tegyük 120°C fokra előmelegített sütőbe 60-80 percre. Ez után vegyük le a hőfokot 80°C fokra, és süssük tovább 90 percig. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

3

Amíg kihűl, készítsük el a tejszínhabot. Helyezzük a keverőtálat 20 percre a hűtőbe. Tegyünk ugyanígy a tejszínnel és a mascarpónéval is. A habtejszínt a lehűtött keverőtálban kb. 40 másodperc alatt verjük fel. Adjuk hozzá a mascarpónét, és verjük további 20 másodpercig, amíg megdermed.

4

A habzsák segítségével töltsük meg a tortácskák tetejét a tejszínhabbal. Díszítsük fel eperrel, szederrel és málnával. Szórjuk meg porcukorral, és helyezzünk rá mentaleveleket!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4