Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
5 darab zsemle
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál mustár
1 fej vöröshagyma
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kg darált sertéshús (sertés és marha vegyesen)
5 gerezd fokhagyma

Leírás

A zsemlét, vízben puhára áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy kis serpenyőben, kevés olajon, a hagymát világosra dinszteljük, végén a fokhagymát is belekeverjük. Egy nagy tálban, a darált húst villával szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a dinsztelt hagymát-fokhagymát és a kinyomkodott zsemlét. Fűszerezzük sóval, borssal, mustárral (esetleg pirospaprikával) és a tenyereink között szétmorzsolt majorannával. A masszát alaposan összedolgozzuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4