Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az almát és a céklát megpucoljuk, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Az ananász szintén apró kockákra vágjuk, ha konzerv ananászt használunk, akkor lecsepegtetjük, majd ezután vágjuk apró kockákra. Akár pürésíthetjük is, ha úgy szeretnénk. A gyümölcsöket és a cukrot, valamint a dzsemfixet főzőedénybe tesszük és felforraljuk, állandó kevergetés mellett. Továbbra is kevergetve, 3-4 percig főzzük, zubogva. Ha esetleg hab képződne a tetején, azt szűrővel eltávolítjuk. A kifertőtlenített és még forró üvegekbe töltjük a lekvárt, majd a fertőtlenített befőttesüveg fedőkkel lezárjuk. Pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztba téve, hűlni hagyjuk.