Receptek Desszertek Sütést igénylő Vegyes gyümölcsös cékla lekvár

Hozzávalók

30 dkg kristálycukor
70 dkg cékla
50 dkg alma
1 darab konzerv ananász
1 csomag dzsemfix

Leírás

Az almát és a céklát megpucoljuk, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Az ananász szintén apró kockákra vágjuk, ha konzerv ananászt használunk, akkor lecsepegtetjük, majd ezután vágjuk apró kockákra. Akár pürésíthetjük is, ha úgy szeretnénk. A gyümölcsöket és a cukrot, valamint a dzsemfixet főzőedénybe tesszük és felforraljuk, állandó kevergetés mellett. Továbbra is kevergetve, 3-4 percig főzzük, zubogva. Ha esetleg hab képződne a tetején, azt szűrővel eltávolítjuk. A kifertőtlenített és még forró üvegekbe töltjük a lekvárt, majd a fertőtlenített befőttesüveg fedőkkel lezárjuk. Pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztba téve, hűlni hagyjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4