Receptek Főételek Vegetáriánus burger céklaszósszal és tahini pasztával

Hozzávalók

4 darab hamburgerzsemle
4 kanál majonéz
40 g madársaláta
4 kanál retek (csíra)
Vegetáriánus fasírthoz
3 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
100 g zöldborsó
90 g finomliszt
1 darab tojás
1 csipet
½ tk őrölt kömény
½ tk őrölt pirospaprika
½ tk őrölt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kanál olívaolaj
Mártáshoz
50 ml víz
60 ml tahini (szezámpaszta)
½ fej cékla (főtt, hámozott)
½ darab citrom (leve)
1 tk juharszirup
1 kanál majonéz
1 csipet

Elkészítés

1

Készítsük el a fasírtokat! Hámozzuk meg a sárgarépát és reszeljük le finomra. Tegyük egy tálba, szórjuk rá a borsót, a finomra vágott hagymát, a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a köményt, a paprikát, a gyömbért, valamint a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd a tésztából formázzunk golyókat.

2

Helyezzük a húsgolyókat forró grillre, majd mindkét oldalukról süssük 5-5 percig.

3

A mártáshoz tegyük a tahinit, a céklát, a citromlevet, a juharszirupot, a majonézt, a sót, a borsot és a vizet turmixgépbe, majd mindent pürésítsünk simára.

4

Vágjuk ketté a zsemléket, és grillezzük 1-1 percig a vágott oldalukkal lefelé. A serpenyőből kivéve kenjük meg majonézzel a belsejüket, tegyünk bele gombócot, madársalátát, locsoljuk meg a céklás szósszal és gazdagítsuk a retekcsírával. Helyezzük rá a zsemle tetejét és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Kínáljunk mellé zöldségsalátát vagy sültkrumplit!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4