Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Készítsük el a fasírtokat! Hámozzuk meg a sárgarépát és reszeljük le finomra. Tegyük egy tálba, szórjuk rá a borsót, a finomra vágott hagymát, a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a köményt, a paprikát, a gyömbért, valamint a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd a tésztából formázzunk golyókat.
Helyezzük a húsgolyókat forró grillre, majd mindkét oldalukról süssük 5-5 percig.
A mártáshoz tegyük a tahinit, a céklát, a citromlevet, a juharszirupot, a majonézt, a sót, a borsot és a vizet turmixgépbe, majd mindent pürésítsünk simára.
Vágjuk ketté a zsemléket, és grillezzük 1-1 percig a vágott oldalukkal lefelé. A serpenyőből kivéve kenjük meg majonézzel a belsejüket, tegyünk bele gombócot, madársalátát, locsoljuk meg a céklás szósszal és gazdagítsuk a retekcsírával. Helyezzük rá a zsemle tetejét és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Kínáljunk mellé zöldségsalátát vagy sültkrumplit!