Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A cukkini chips-hez vágjuk a cukkinit vékony szeletekre (vagy használjunk zöldséggyalut), a benne lévő nedvesség eltávolításához papírtörlővel szárítsuk is meg kissé. Helyezzük a szeleteket sütőpapírral bélelt alumíniumtálcára. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a paprikát és a borsot. A kapott keverékkel kenjük meg a cukkiniszeleteket. Addig grillezzük, amíg ropogósra nem sülnek (kb. 60 perc).
Közben készítsük el a tzatzikit: az uborkát reszeljük le, sózzuk meg és 10 percig hagyjuk állni. Ezután csavarjuk ki belőle a vizet, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az olajat, a citrom levét és a kaprot. Keverjük össze és tegyük be a hűtőbe.
Vegyük ki a tofut a csomagolásából, öntsük le róla a vizet és szárítsuk meg a papírtörlővel. Grillezzük mindkét oldaláról kb. 6-8 percig.
Kenjük meg a tortillák egyik oldalát egy kevés tzatzikivel. Tegyünk rá a felszeletelt paradicsomból, a salátából, az uborkából és a hagymából. Adjuk hozzá a grillezett, kockákra vágott tofut és a burgonyát. Tekerjük fel, tálaljuk a cukkini chips-el és a megmaradt tzatzikivel.