Receptek Főételek Vegán rizottó sült zöldségekkel

Hozzávalók

1 olívaolaj
300 g koktélparadicsom
2 darab kaliforniai paprika
1 darab cukkini (nagyobb méretű)
őrölt fekete bors
A rizottóhoz
1 kanál olívaolaj
1 darab vöröshagyma (nagyobb méretű)
3 gerezd fokhagyma
225 g rizs
1 kanál balzsamecet
250 milliliter sűrített paradicsom konzerv
250 milliliter húsleves alaplé
6 darab szárított paradicsom
3 darab babérlevél
őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Oszlassunk el olajat egy tepsin. Vágjuk apróra a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük az egészet a tepsire. Süssük 30 percig.

2

Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe, pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük egy percig.

3

Öntsük össze a rizzsel és a balzsamecettel.

4

Adjuk hozzá a paradicsompüré és a levesalap felét, keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit összeálljon a rizzsel, majd öntsük bele a többit is. Főzzük kis lángon.

5

20 perc után adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a sült zöldségeket. Ha szükséges, öntsünk még bele rizset vagy levesalapot. Végül ízesítsük bazsalikommal, sóval, borssal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4