Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Keverjük össze egy tálban a szárított shiitake gombát és 200 ml forró vizet. Hagyjuk állni 20 percig. Csepegtessük le a gombákat és tegyük félre a gomba vizét is. Vágjuk össze a gombát apróra.
Melegítsünk 2 evőkanál szezámolajat egy fazékban, pároljuk meg rajta a megtisztított és apróra vágott fokhagymát, a chilit és a gyömbért. Adjuk hozzá a beáztatott shiitake gombát. Pirítsuk 5 percig.
Adjunk hozzá miso pasztát, mirint, 3 evőkanál szójaszószt, tahinit, majd pirítsuk további 2 percig. Öntsük rá a gomba vizét és a zöldségleves egy részét. Pároljuk 30 percig. Szűrjük le és keverjük össze a folyadékot a maradék zöldséglevessel.
Adjuk hozzá a félbe vágott pak choi-t, a csíkokra vágott, megtisztított sárgarépát, majd főzzük további 5 percig. Fűszerezzük fehér borssal.
Készítsük el az udon tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
Hevítsünk fel egy serpenyőben 1 evőkanál szezámolajat, és süssük meg ropogósra a kockákra vágott füstölt tofut. Adjunk hozzá 1 evőkanál szójaszószt, majd tegyük félre.
Tálaljuk a vegán miso rament füstölt tofuval, szójacsírával, karikára vágott zöldhagymával, friss korianderrel, fekete szezámmaggal és a főtt tésztával.
TIPP: A vegetáriánus változathoz díszítsük a rament keményre főtt, pácolt tojással.