Vegán miso ramen tofuval

Hozzávalók

400 g füstölt tofu (Tesco Plant Chef)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 g friss gyömbér
1 darab chili paprika
1 szál sárgarépa
4 kanál szójaszósz
l zöldségleves
3 kanál szezámolaj
½ tk őrölt fehérbors
1 tk tahini
200 ml víz
100 g szárított shiitake gomba
2 fej pak choi
25 g fehér miso paszta
50 ml mirin szósz
300 g udon tészta
Díszítéshez
1 csokor friss koriander
1 tk szezámmag (fekete)
50 g szójabab csíra
1 szál csemege hagyma

Elkészítés

1

Keverjük össze egy tálban a szárított shiitake gombát és 200 ml forró vizet. Hagyjuk állni 20 percig. Csepegtessük le a gombákat és tegyük félre a gomba vizét is. Vágjuk össze a gombát apróra.

2

Melegítsünk 2 evőkanál szezámolajat egy fazékban, pároljuk meg rajta a megtisztított és apróra vágott fokhagymát, a chilit és a gyömbért. Adjuk hozzá a beáztatott shiitake gombát. Pirítsuk 5 percig.

3

Adjunk hozzá miso pasztát, mirint, 3 evőkanál szójaszószt, tahinit, majd pirítsuk további 2 percig. Öntsük rá a gomba vizét és a zöldségleves egy részét. Pároljuk 30 percig. Szűrjük le és keverjük össze a folyadékot a maradék zöldséglevessel.

4

Adjuk hozzá a félbe vágott pak choi-t, a csíkokra vágott, megtisztított sárgarépát, majd főzzük további 5 percig. Fűszerezzük fehér borssal.

5

Készítsük el az udon tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.

6

Hevítsünk fel egy serpenyőben 1 evőkanál szezámolajat, és süssük meg ropogósra a kockákra vágott füstölt tofut. Adjunk hozzá 1 evőkanál szójaszószt, majd tegyük félre.

7

Tálaljuk a vegán miso rament füstölt tofuval, szójacsírával, karikára vágott zöldhagymával, friss korianderrel, fekete szezámmaggal és a főtt tésztával.

TIPP: A vegetáriánus változathoz díszítsük a rament keményre főtt, pácolt tojással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4