Hozzávalók

5 egész tojás
20 dkg kristálycukor
2 dl tejföl
5 dkg vaj
500 g tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
1 kanál mazsola
1 csomag réteslap
1 csomag cérnametélt
1 kk citrom

Leírás

A cérnametéltet forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és az ízlés szerinti, reszelt citromhéjat és mazsolát. A túrós keverékbe forgatjuk a cérnametéltet. A tojások fehérjét habbá verjük, és a tésztás-túrós keverékhez adjuk. Egy nagyobb méretű (33 x 38 cm) tepsit kibéleljük a réteslap felével, úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal. A réteslapra öntjük a tésztás-túrós tölteléket, majd a réteslapok másik felével - laponként vajazva - befedjük a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük, kb. 40 perc alatt. 15 perc pihentetés után, szeletelhetjük. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt finom. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4