Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A citromot megmossuk, majd 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla. A citrom levét kinyomjuk és átszűrjük. Félreteszünk a díszítéshez, 4 nagyobb szem szilvát, a többit megmossuk, kimagozzuk és felaprózzuk. Közepes méretű lábast felforrósítunk, beleszórjuk a cukrot, folyamatosan kevergetve, világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget és mérsékelt tűzön, puhára főzzük (4-5 perc). A pudingport elkeverjük 7,5 dl vízzel és a tejföllel. Botmixerrel péppé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket és mérsékelt tűzön felforraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a citromhéjat és a fűszereket kidobjuk a levesből.