Receptek Főételek Húsos ételek Vaníliás habgaluska

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
6 kanál tejszín
4 darab tojás
9 dkg porcukor
3 dkg kristálycukor
1 rúd vaníliarúd
6 darab tojás

Leírás

A tejszínt a cukorral és a (hosszában) kettévágott vaníliával felforraljuk, majd félretesszük. A tojássárgáját 3 dkg porcukorral, valamint liszttel habosra keverjük. A maradék porcukorral, egy csipet sóval, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A forró tejszínben megfőzzük, a kanállal beleszaggatott habgaluskákat. Ha megfőttek, a tejszínt besűrítjük a kikevert tojássárgával. Üvegtálba rakjuk, és rárakjuk a habgaluskákat, majd hagyjuk kihűlni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4