Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A vizet forrald fel és olvaszd fel benne a vajat. Szitáld bele a lisztet és addig kevergesd, amíg összeáll. Vedd le a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a tojásokat és alaposan dolgozd a tésztába. Ha túl forrón kevered bele, akkor a tojás összecsomósodik. Egy tepsit vajazz ki vékonyan és egymástól egészen távolra, tegyél diónagyságú halmokat a tésztából. A legjobb, ha nyomózsákkal dolgozol. Egy óráig pihentesd, majd 190 fokra előmelegített sütőben süsd meg, 30 perc alatt. Ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik! A krémhez, a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral együtt, keverd habosra, és öntsd fel a tejjel. Folytonos keverés mellett addig főzd, amíg a massza elválik a lábas aljától. Ekkor húzd le a tűzről és óvatosan forgasd bele, a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A kihűlt fánkok alját vágd le, belsejét szedd ki és az üreget töltsd meg a vaníliás krémmel. A tetejét szórd meg porcukorral és már fogyaszthatod is.