Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tésztához a lisztet egy mély tálba tesszük, a közepébe egy mélyedést készítünk. Csipet cukrot és az összemorzsolt élesztőt beletesszük, kevés langyos tejet öntünk rá, majd felfuttatjuk az élesztőt. Ezután a többi összetevőt is hozzáadjuk, így az olvasztott margarint, a szükséges mennyiségű tejet (3-4 dl összesen). Bedagasztjuk a tésztát, és langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. A töltelékhez elkészítjük a 2 csomag vanília pudingot, 6 dl tejjel, 3-4 ek. cukorral, ízlés szerint, majd langyosra hűtjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 70 x 30cm-es téglalap alakúra, megkenjük a langyos pudinggal. Ízlés szerint, szórhatunk rá rumba (vagy citromos teába)) áztatott mazsolát. Feltekerjük a téglalap hosszabb oldalánál fogva, majd felszeleteljük. Nekem kb. 20 db lett. Sütőpapíros tepsiben pihentettem, még kb. 40 percet. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20-25 perc alatt, készre sülnek. (Túrós pudinggal is finom, ebben az esetben, csak 1 cs. vanília pudingot készítsünk el, 3 dl tejjel. Keverjünk hozzá 25 dkg túrót, esetleg reszelt citromhéjat.)