Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Italok Alkoholos Valentin-napi koktél

Hozzávalók

50 g kristálycukor
100 g málna
50 ml friss citromlé + citromhéjcsíkok a díszítéshez
50 ml London dry gin
8 jégkocka
200 ml prosecco, behűtve

Leírás

Osszatok meg egy-két koktélt ezen a Valentin-napon, ez a recept pont a megfelelő mértékben buborékos, nem fogtok csalódni!

Elkészítés

1

Málnás szirup készítése: Tegyél egy lábasba 50 ml vizet a cukorral, és alacsony lángon melegítsd 2-3 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután vedd közepesen magasra a hőfokot, és forrald 1 percig, amíg kissé besűrűsödik.

2

Tegyél félre 2 szem málnát a díszítéshez, a többit pedig add a lábasba. Közepes lángon főzd 5-6 percig, miközben egy fakanál hátával nyomkodd össze, amíg teljesen pépes lesz.

3

Szűrd át a málnás keveréket egy finom szitán egy tálba, és egy kanál vagy fakanál segítségével nyomd át, hogy sima szirupot kapj. Hagyd kihűlni.

4

Koktél összeállítása: Ha a szirup kihűlt, öntsd egy shakerbe a citromlével, ginnel és jégkockákkal együtt. Rázd erőteljesen 30 másodpercig. Ha nincs shakered, használhatsz egy befőttesüveget is, csak ügyelj rá, hogy a teteje szorosan záródjon.

5

Tálalás: Öntsd az italt két pezsgőspohárba, majd töltsd fel behűtött proseccóval. Díszítsd a félretett málnákkal és citromhéjcsíkokkal.

6

Tipp: A málnás szirupot akár 3 nappal előre elkészítheted. Tárold légmentesen záródó edényben a hűtőben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4