Receptek Főételek Húsos ételek Vajban sült lazac bécsi burgonyasalátával

Hozzávalók

3 darab lazac filé

1 adag őrölt fekete bors

1 adag

4 kanál vaj

50 ml szójaszósz

2 kanál méz

2 gerezd fokhagyma

1 adag szezámmag

1 kevés majoranna

A saláta hozzávalói:

1 kg burgonya

1 kevés tengeri só

50 ml fehérborecet

60 ml extra szűz olívaolaj

15 ml dijoni mustár

100 g lilahagyma

1 adag metélőhagyma

150 ml húsleves alaplé

2 tk cukor

1 adag őrölt fekete bors

Leírás

TIPPEK:

A friss metélőhagyma az a fűszernövény, amit egyszerűen termeszthetünk otthon is, nem csak a nyári hónapokban, hanem akár télen is.

Csináljunk egy kis gyógynövény kertet, helyezzük el ott a metélőhagymát. Ez az összetevő egyszerűen nem hiányozhat a bécsi burgonyasalátából.  Ha azért kedveli a bécsi krumplisalátát, mert nincs benne majonéz, akkor a majonéz nélküli tojássalátát is imádni fogja.

 A friss lazacfilé illatos narancs-menta pestoval komoly versenytársa lehet ennek a receptnek, azonban egy kapros lazacfilé is kiváló választás.  

Ha marad egy kis fel nem használt lazacunk, készítsünk belőle spenótos-lazacos tekercseket. Ezt a receptet a spenót, ízletes krémsajt és lazac kombinációja teszi különlegessé.  

Szeret más finom halakat is a lazac mellett? Akkor a pestos vajban sült pisztrángot is érdemes kipróbálnia. 

Elkészítés

1

A vajban sült lazachoz először melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2

Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben.

3

Keverjük össze a mézet, szójaszószt és fokhagymát a páchoz.

4

Adjuk hozzá a pácot az olvasztott vajhoz és főzzük 3 percen keresztül.

5

Béleljük ki a serpenyőt sütőpapírral és helyezzük bele a lazacfiléket. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

6

Öntsük rá a lazacszeletekre a pácot, borítsuk be vele mindkét oldalukat.

7

Süssük 10-15 percen keresztül, amíg a pác el nem kezd karamellizálódni és el nem kezdjük érezni a finom vajas lazac illatát a konyhában.

8

Amíg a lazac megsül, készítsük el a burgonyasalátát.

9

Főzzük puhára a burgonyákat, majd óvatosan vegyük ki őket a vízből és hagyjuk őket kihűlni.

10

Vágjuk össze a megfőtt, lehűtött burgonyákat 0.5 cm vékony szeletekre, öntsük le egy kis fehérborecettel, keverjük össze és hagyjuk teljesen kihűlni. Tegyük egy nagyobb tálba, amiben a salátát szeretnénk elkészíteni.

11

Melegítsük fel a házi húsleves alaplét és adjuk hozzá a mustárt. Még melegen öntsük hozzá a burgonyához és hagyjuk, hogy beszívják a nedvességet.

12

Egy másik tálba öntsük bele a maradék fehérborecetet, olívaolajat, sót, fűszereket és cukrot, majd készítsünk belőle öntetet a salátánkhoz. Amikor elkészült, öntsük rá a burgonyára és finoman keverjük össze.

13

Vágjuk vékony szeletekre a hagymát is és keverjük a salátánkba.

14

Tálaljuk chilipaprikával, friss metélőhagymával a sült lazac mellett, szezámmaggal megszórva.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4