Receptek Főételek Hal Vajban sült halszelet narancsmártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg finomliszt
2 kanál kristálycukor
1 dl extra szűz olívaolaj
5 dkg vaj
1 darab citrom
5 kanál tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd
2 dl narancslé
4 darab narancs
2 kanál keményítő
80 dkg halfilé

Leírás

A halfilét 3 ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk és citromlével bedörzsöljük, majd lisztben megforgatjuk. A narancsokat meghámozzuk és a húsát kockára vágjuk. Annyi narancslével rakjuk fel főni, hogy pont ellepje. Adunk hozzá vaníliát, cukrot, citromlevet és egy pici fahéjat. Teljesen szétfőzzük a narancsot, majd ha szétesett keményítővel sűrítjük és egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Újra kiforraljuk és néhány kanál tejszínnel, valamint vajjal tesszük bársonyossá a mártást. Az olívaolajat felmelegítjük és megsütjük benne a halszeleteket, 2-3 perc alatt. Köretnek rizst, rizottót is készíthetünk. Tálaláskor, vonjuk be a narancsmártással a halszeleteket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4