Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 kg finomliszt
7 dl tej
25 dkg margarin
1 darab élesztő
1 marék trappista sajt

Leírás

Az élesztőt kevés, langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ezt hozzáadjuk a liszthez, a margarinhoz és a többi tejhez. Bedagasztjuk (a kenyérsütő alkalmas rá). Ízlés szerint, teszünk bele sót. Puha, lágy tésztát kell hogy kapjunk. Meleg helyen, 1 órát kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét megkentjük sós vízzel, és megszórjuk sajttal, vagy magvakkal. 200 fokon, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4