Hozzávalók

1 darab tojás
15 dkg finomliszt
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 darab zsemle (száraz)
1 darab citrom
5 darab őrölt fekete bors
15 dkg sárgarépa
15 dkg friss petrezselyem
1 darab babérlevél
½ dl tárkonyecet
1 kg vaddisznócomb

Leírás

1. A pácléhez valókat, kb. 2 liter vízben (vagy annyiban, hogy ellepje a húst) felforraljuk. Még melegen, a megtisztított húsra öntjük és két-három napig, hideg helyen tároljuk. (Sózni nem szabad még ilyenkor.) 2. A hús főzéséhez ezt a páclevet is használhatjuk, de szerintem érdemesebb egy újat készíteni. A húst kuktába tesszük, az ecet kivételével, ugyanilyen hozzávalókból levet készítünk. Ráöntjük és megsózzuk, majd kb. 45 perc alatt megfőzzük. 3. A zöldségeket kihalásszuk és összeturmixoljuk. A lisztből és olajból készült, vékony rántással besűrítjük. 4. Citromlével, mustárral, karamellizált cukorral ízesítjük. (Cukor karamellizálása: Egy száraz serpenyőbe kristálycukrot vagy barna cukrot teszünk, felolvasztjuk, kicsit hagyjuk még a tűzön, míg finom karamell illata lesz. Nem kell túl sokáig pirítani, mert akkor esetleg megéghet. Így, folyékony állapotban, mehet is a mártásba.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4