Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Főzzünk húslevest: Tegyünk fel egy nagy edényben vizet, rakjuk bele a megtisztított disznóhúst (amit szeretnénk enni, a vadashoz, pl. diója, karaj) és egy kevés csontot. Várjuk meg míg felforr és szedjük le róla a habot. Szórjunk bele egész borsot, erős paprikát, sót. Fél óra múlva, mehetnek bele a zöldségek (répa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller). Ezekből dupla mennyiséget rakjunk bele, mert ezek lesznek a vadas mártás alapjai. Dobhatunk bele egy kis fej, hámozatlan hagymát, szép színt ad, a végén pedig, egy csokor petrezselyemlevelet. 2 óra főzés után szűrjük le. Külön a húst, külön a zöldséget, külön a levet. Turmixoljuk össze a zöldséget, hígítsuk a leves levével. Hozzáadunk citromlevet és mustárt, ízlés szerint. 2 ek. cukrot pirítsunk és adjuk a mártáshoz. Zsemlegombóccal tálaljuk.