Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál kristálycukor
1 kanál citrom
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál mustár
1 fej vöröshagyma
1 kg sertéscomb
1 darab zellergumó
2 szál fehérrépa
1 csipet ételízesítő
1 darab karalábé
3 szál sárgarépa
1 kg marha csont

Leírás

Főzzünk húslevest: Tegyünk fel egy nagy edényben vizet, rakjuk bele a megtisztított disznóhúst (amit szeretnénk enni, a vadashoz, pl. diója, karaj) és egy kevés csontot. Várjuk meg míg felforr és szedjük le róla a habot. Szórjunk bele egész borsot, erős paprikát, sót. Fél óra múlva, mehetnek bele a zöldségek (répa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller). Ezekből dupla mennyiséget rakjunk bele, mert ezek lesznek a vadas mártás alapjai. Dobhatunk bele egy kis fej, hámozatlan hagymát, szép színt ad, a végén pedig, egy csokor petrezselyemlevelet. 2 óra főzés után szűrjük le. Külön a húst, külön a zöldséget, külön a levet. Turmixoljuk össze a zöldséget, hígítsuk a leves levével. Hozzáadunk citromlevet és mustárt, ízlés szerint. 2 ek. cukrot pirítsunk és adjuk a mártáshoz. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4