Hozzávalók

4 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
2 dl tejföl
10 dkg vöröshagyma
10 szem őrölt fekete bors
5 dkg mustár
40 dkg vegyes zöldség
2 darab babérlevél
1 kg karfiol

Leírás

A karfiolt rózsáira szedjük és forró, sós vízben megfőzzük. A feldarabolt zöldségeket zsiradékon megpirítjuk és felöntjük vízzel (vagy csontlével), beledobjuk a babérleveleket, a borsot, majd sózzuk. Közben rántást készítünk, amibe belekerül a mustár és a tejföl is. A léből a babérleveleket kiszedjük és a rántást hozzáöntjük. Amikor besűrűsödött, a tűzről levéve, simára turmixszoljuk. Turmixszólás után, visszatesszük a tűzre és egy kisebb serpenyőben cukrot pirítunk, amit a forrásban lévő szószhoz öntünk. A puha karfiolt, meglocsoljuk a mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4