Receptek Előételek Hideg előételek Újévi sajtos és prosciutto sonkás rudacskák

Hozzávalók

2 darab leveles tészta
2 csomag prosciutto
200 g parmezán (Tesco Finest Parmigiano Reggiano)
provence-i fűszerkeverék

Elkészítés

1

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2

Bontsd ki, és terítsd szét a leveles tészta lapokat. (Ha fagyasztott leveles tésztát használsz: csak terítsd a pultra, és hagyd, hogy nagyjából 45 perc alatt kiolvadjon. Ha széthajtod, gyorsabban is felengedhet.)

3

Ecsettel kend le a tésztalapokat olívaolajjal és szórd meg provence-i fűszerekkel.

4

Fedd be a tészta felét 2 réteg prosciuttoval.

5

Hajtsd a tészta másik felét a sonkával fedett részre, majd egy pizzavágó segítségével vágj belőle hosszú csíkokat.

6

Csavard meg a rudakat, és egymáshoz közel fektesd őket a sütőpapírral bélelt tepsibe.

7

Kend meg az összes rudat tojással, fűszerezd, majd hintsd meg reszelt parmezánnal.

8

Süsd 15 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. (Az elkészült rudaknak jól átsültnek kell lenniük, hogy igazán ropogósak legyenek. Ha hamarabb veszed ki a sütőből a kelleténél, akkor összeesnek. Hagyd őket a sütőben egy kicsit tovább, ha szükséges!)

9

Tálald melegen vagy hidegen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4