Uborkás mohito

Hozzávalók

4 lime
40 g kristálycukor
1 uborka
jégkockák
35 cl fehér rum
30 g csomag friss menta vagy bazsalikom
600 ml szénsavas víz

Leírás

Az uborka hűsítő és frissítő csavart ad ennek a klasszikus kubai puncsnak. Tökéletes a nyári vendéglátáshoz, előre elkészítheted, és tálalás előtt csak a jeget és a vizet kell hozzáadnod.

Elkészítés

1

A lime-ot vágjuk 6 darabra, és tegyük egy tálba vagy kancsóba. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük össze egy koktélkeverővel, a lime levét pedig nyomjuk bele. Ha az összes levet kieresztettük, szűrjük át a keveréket egy turmixgépbe, és dobjuk ki a lime darabokat.

2

Az uborkát vágjuk félbe, és az egyik feléből 16 db hosszú szalagot hámozunk. A többit vágjuk durvára, adjuk hozzá a turmixhoz, és a lime-sziruppal együtt turmixoljuk simára.

3

A keveréket egy nagy, jéggel teli kancsóba szűrjük át, és adjuk hozzá a fehér rumot, a fűszernövényeket, az uborkaszalagok felét és a szénsavas vizet. Óvatosan keverjük össze. Tálaláskor tegyük a poharakba a maradék uborkaszalagokat.

4

Tipp: Készítsük el 1-2 órával korábban, a jeget és a szénsavas vizet pedig hagyjuk ki a tálalásig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4