Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
2 darab kígyóuborka
½ tk citromlé (friss)
500 g natúr joghurt
1 kanál szárított kapor
1 kanál extra szűz olívaolaj

Leírás

Egy nagy szűrőt béleljünk ki, tiszta, pamut konyharuhával, vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára), tegyük lefedve a hűtőbe. Hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!) Reszeljük le az uborkát (én a héját is lereszeltem, vele együtt), sózzuk le egy órára, majd jó alaposan csavarjuk ki a levét. A joghurtot, az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4