Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A mediterrán ízek szerelmesei számára kötelező fogás az egyszerűen és olcsón elkészíthető tzatziki öntet.
Az uborkát, sajt- vagy almareszelőn lereszeljük (lehet a felét hámozva, felét héjasan reszelni).
Összekeverjük a sóval, hagyjuk kicsit állni, hogy levet eresszen.
Amikor eleget engedett, a legjobb szűrőn, vagy szitán keresztül, egy tányér, vagy csészealj segítségével, minél több levet kipréselni belőle.
Így kell majd összekeverni, a szintén levet -savót- kieresztett és már jó sűrű joghurttal.
Eztán, már csak ízlés szerint kell fűszerezni sóval, kaporral, zúzott fokhagymával és egy pici olívaolajjal, de lehet hozzá tenni borsot vagy petrezselyemzöldet is.
TIPP
Ha nem sikerült görög joghurtot vásárolnod, ami jellegzetes sűrűségével és krémességével a tzatziki lényegét adja, egy egyszerű praktika bevetésével elérheted a kívánt sűrűséget a sima, egyszerű joghurtok esetében is.A joghurtot öntsd 2 rétegben, konyhai papír törlőkendővel kibélelt tésztaszűrőbe, és a hagyd pihenni a hűtőben.
TUDTAD?
Az igazi görög tzatziki olivaolajjal készül. Így, ha szeretnél egy hagyományos módon elkészített görög ételt fogyasztani, használj olivaolajat, egyszerűen csak keverd össze a joghurtos öntettel!