Receptek Levesek Tyúkhúsleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
35 dkg csirkemáj (+ zúza, szív vegyesen)
1 darab zellergumó
1 csipet ételízesítő
1 szál petrezselyemgyökér
1 darab karalábé
10 dkg cérnácska tészta
1 egész egész tyúk

Leírás

Egy fazékban vizet forralunk és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot, egészben, majd sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük és lassú tűzön főzzük. Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. A fazekat levesszük a tűzről, a levest hagyjuk ülepedni, majd szűrjük le. Tanács: Mivel a tyúkhúst nem tálalják a leveshez, még mielőtt teljesen puhára főne, vegyük ki és szárnyas fűszerkeverékkel megszórva, egészben süssük meg. Tálalhatjuk második fogásként, vagy vendégváró, hideg sültként.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4