Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A húst megmossuk, felöntjük 2 liter hideg vízzel, majd felforraljuk. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát (10 cm-es zöldjével) együtt és a petrezselymet (2 szál kivételével) csokorba kötjük. A leves tetejéről leszedjük a habot, kissé megsózzuk, majd beletesszük a teatojásba zárt fokhagymát és borsot, a hagymás csokrot, a zöldpaprikát és paradicsomot egészben. Félig lefedve, mérsékelt tűzön, félpuhára főzzük (40-45 perc). Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A répaféléket felkarikázzuk, a karalábét és a zellert apró kockákra, a gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a zöldborsóval együtt, a leveshez adjuk és az egészet puhára főzzük (30-35 perc). Eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A csirkemellet kiemeljük, lehúzzuk a bőrét, lefejtjük a csontról a húst, kis darabokra vágjuk és visszatesszük a levesbe. Petrezselyemmel díszítjük. Gazdagíthatjuk apró tésztával, de ezt csak tálaláskor adjuk a leveshez.