Receptek Saláták Túrós zserbó

Hozzávalók

1 darab tojás
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor (töltelék)
20 dkg vaj (töltelék)
3 darab tojás
20 dkg porcukor
13 dkg margarin
70 dkg tehéntúró (töltelék)
3 kanál búzadara
20 dkg dió (töltelék 1.)
20 dkg baracklekvár (töltelék 2.)
40 dkg finomliszt

Leírás

Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, egészen addig, míg fényes és sima lesz. Oszd három részre. Lisztezz ki egy tepsit. Az első adagot nyújtsd ki, majd kend meg a baracklekvárral és szórd rá a diót. Készítsd el a túrókrémet: keverd a tojássárgáját cukorral habosra, majd add hozzá a szitán áttört túrót, valamint a többi hozzávalót. Nyújtsd ki a második tésztalapot is, és simítsd rá a túrókrémet. A harmadik tésztalapot is nyújtsd ki, majd helyezd a túrókrém tetejére. Szurkáld meg a tetejét villával, hogy a túróból el tudjon párologni a gőz. Előmelegített sütőben süsd 20-25 percig. Kihűlés után tegyél a tetejére tortabevonót.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4