Hozzávalók

1 mk tengeri só
50 dkg finomliszt
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kristálycukor
½ dl étolaj
3 darab tojás
1 csomag élesztő
40 dkg tehéntúró

Leírás

A túró töltelék hozzávalóit egy edénybe tesszük, összekeverjük, a túrót villával alaposan áttörjük. A tészta hozzávalóit a felsorolt sorrendben (először a folyadékokat) a kenyérsütőbe tesszük. Keverő programon 1 óra 50 percig dagasztjuk, majd kelesztjük. Ha készen van kivesszük a gépből, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, ezek közepére túrótölteléket teszünk. Sarkait középen összefogjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben még kel, és dagad. 10 perc sütés után tojássárgával kikevert tejföllel megkenjük a tetejét, majd 180 fokon előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 35 perc alatt. Nagyon finom és egyszerű étel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4