Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). Az áttört túrót összekeverjük a puha vajjal, a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, puha tésztát gyúrunk. (Csak addig kell gyúrni, amíg a tészta összeáll.) A tésztát fél óráig, letakarva kelesztjük. Ezután a tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük vékonyan étolajjal, és egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal (a sajtot egy kicsit nyomkodjuk bele a tésztába). Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy bejglit, feltekerjük. A tekercset ismét téglalappá nyújtjuk (kb. másfél centi vastagságúra), pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. A pogácsák tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal, napraforgómaggal, és előmelegített, 220 fokos sütőben, 15-20 perc alatt, aranybarnára sütjük őket.