Receptek Főételek Hal Túrós pogácsa

Hozzávalók

2 darab tojás
25 dkg finomliszt
½ csomag sütőpor
5 dkg trappista sajt
25 dkg vaj
25 kg tehéntúró

Leírás

A lisztbe keverem a fél csomag sütőport, fél mokkáskanál sót, majd összekeverem. Összemorzsolom a liszttel a hideg vajat (nem szabad sokáig morzsolni, ne olvadjon meg a vaj!). Áttöröm a túrót, majd a morzsalékhoz adom. Összegyúrom egy darab tojással. Cipót formálok belőle, majd kinyújtom. Dupla hajtással összehajtom: balról-jobbra, jobbról-balra, fentről-le, lentről-fel. 10 percig pihentetem, a hűtőbe teszem, letakarva. Háromszor ismétlem. Kinyújtom, majd kiszaggatom. Megkenem felvert tojással, reszelt sajttal megszórom, kis kaprot is szórhatok rá. 180 fokos sütőben, szép pirosra sütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4