Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A töltelékhez, a mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra töröljük és meglocsoljuk rummal. A túrót krumplinyomón, vagy szitán áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval, kemény habbá verjük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, belereszeljük a megmosott citrom héját, majd óvatosan, hogy össze ne törjük, beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát. Egy közepes méretű serpenyőt, az első palacsinta sütése előtt, vékonyan kikenjük olajjal. A maradék olajat, a palacsintatésztába keverjük, szükség esetén, még egy kis szódavízzel hígíthatjuk. Forró serpenyőben, 8-10 palacsintát sütünk belőle. Arányosan elosztva, megkenjük a töltelékkel a palacsintákat. Feltekerjük, vagy batyuba hajtjuk.