Hozzávalók

3 darab tojás
dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 g finomliszt
130 g kristálycukor
1 kanál étolaj
3 kanál margarin
1 darab citrom (reszelt héja)
50 g mazsola
250 g tehéntúró

Leírás

A töltelékhez, a mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra töröljük és meglocsoljuk rummal. A túrót krumplinyomón, vagy szitán áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval, kemény habbá verjük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, belereszeljük a megmosott citrom héját, majd óvatosan, hogy össze ne törjük, beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát. Egy közepes méretű serpenyőt, az első palacsinta sütése előtt, vékonyan kikenjük olajjal. A maradék olajat, a palacsintatésztába keverjük, szükség esetén, még egy kis szódavízzel hígíthatjuk. Forró serpenyőben, 8-10 palacsintát sütünk belőle. Arányosan elosztva, megkenjük a töltelékkel a palacsintákat. Feltekerjük, vagy batyuba hajtjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4