Receptek Desszertek Sütés nélküli Túrós krémes sütés nélkül

Hozzávalók

8 dl tej (3. réteg)
2 csomag vaníliás cukor (2.réteg)
20 dkg kristálycukor (2.réteg)
10 dkg vaj (1.réteg)
2 dl tejszín (2.réteg)
10 dkg porcukor (1.réteg)
½ tasak zselatin (4. réteg)
5 dkg kakaópor
½ darab citrom (2.réteg)
50 dkg tehéntúró (2.réteg)
½ tasak zseléfix (2.réteg)
1 kanál rum (1.réteg)
50 dkg háztartási keksz (1.réteg)
5 kanál tej (1.réteg)
4 dl növényi tejszín (4. réteg)
3 csomag mogyoró ízű krémpor (3. réteg)

Leírás

A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy nagyobb (25 x 35 cm), magas falú tepsibe, egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára. Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rásimítjuk a túrókrémre. A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve, díszíthetjük is a tetejét. A tetejére cukrozott kakaóport (instant), vagy reszelt csokoládét szórunk. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4