Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, egy csipetnyi sóval. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a kissé felvert tojást, a búzadarát és egy csipet sót. A masszát körülbelül 10 percig hagyjuk pihenni, hogy a búzadara kissé megdagadjon. Ha a légiesen könnyű, lágy gombócot kedveled, akkor a tojásfehérjét verd fel és úgy add a túróhoz. Amikor felforrt a víz és lejárt a pihentetési idő, nedves kézzel, golflabda méretű gombócokat formálunk és óvatosan a lobogó vízbe helyezzük őket. Körülbelül tíz percig főzzük. Akkor jók a gombócok, ha feljönnek a víz tetejére. Ekkor, szűrő segítségével kivesszük őket a vízből, folyó hideg víz alá tartjuk kicsit, hogy szilárduljanak. Nem forgatjuk bele semmibe, hanem eperöntettel öntjük le.