Receptek Desszertek Sütést igénylő Túrós gombóc eperöntettel

Hozzávalók

2 csipet tengeri só
1 darab tojás
25 dkg tehéntúró (zsírszegény)
4 kanál búzadara

Leírás

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, egy csipetnyi sóval. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a kissé felvert tojást, a búzadarát és egy csipet sót. A masszát körülbelül 10 percig hagyjuk pihenni, hogy a búzadara kissé megdagadjon. Ha a légiesen könnyű, lágy gombócot kedveled, akkor a tojásfehérjét verd fel és úgy add a túróhoz. Amikor felforrt a víz és lejárt a pihentetési idő, nedves kézzel, golflabda méretű gombócokat formálunk és óvatosan a lobogó vízbe helyezzük őket. Körülbelül tíz percig főzzük. Akkor jók a gombócok, ha feljönnek a víz tetejére. Ekkor, szűrő segítségével kivesszük őket a vízből, folyó hideg víz alá tartjuk kicsit, hogy szilárduljanak. Nem forgatjuk bele semmibe, hanem eperöntettel öntjük le.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4