Receptek Levesek Túrós batyu

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg finomliszt
1 kanál tejföl
2 darab tojás
4 kanál kristálycukor
dkg margarin
1.8 dkg élesztő
1 darab citrom
5 dkg mazsola
25 dkg tehéntúró
1 kanál búzadara

Leírás

Kevés, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk és letakarva, 1 órán keresztül, langyos helyen kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón, vagy szitán áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 10 x 10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük és letakarva, 1/2 óráig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, mire letelik a 1/2 óra, a sütőnk is kellőképpen felmelegedik. Kb. 20 perc alatt, aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4