Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Kevés, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk és letakarva, 1 órán keresztül, langyos helyen kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón, vagy szitán áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 10 x 10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük és letakarva, 1/2 óráig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, mire letelik a 1/2 óra, a sütőnk is kellőképpen felmelegedik. Kb. 20 perc alatt, aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.