Receptek Levesek Túrógombóc

Hozzávalók

2 darab tojás
2 pohár tejföl
1 dl étolaj
25 dkg zsemlemorzsa
40 dkg tehéntúró
3 marék búzadara

Leírás

A túróhoz adjuk a 2 egész tojást, egy csipetnyi sót és annyi búzadarát, hogy daragaluska sűrűségű anyagot kapjunk. Kis gombócokat formálunk belőle egyenként lobogó forró vízbe tesszük, állandó forrás közben kb. 15 percig főzzük. Ezalatt olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát. A kész gombócokat ebben megforgatjuk, tányérra tesszük és tejföllel meglocsoljuk, tetszés szerint cukorral fogyasztjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4