Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
1/2 kg túrót, 4 tojást, 4 púpozott ek. grízt összekeverni és kicsit pihentetni, hogy a gríz meg tudjon dagadni. Az első gombócot próbaképp szoktam készíteni, akkor a kész gombóc állagától függően, gríz szükséges bele (lényeges a kanál méret, anyukám receptje szerint 4 ek. gríz kell, viszont a mi kisebb méretű kanalunkkal 2-szer ennyi kellett). Sós, forró vízbe beleszaggatni és addig főzni, amíg feljön a víz tetejére (kb. 2 perc). Cukrozott, pirított zsemlemorzsába forgatni és tejföllel tálalni. Én nagyon sok morzsát csinálok hozzá, mert mi nagyon szeretjük a tányér alján is.