Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A rebarbarát és az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk porcukorral, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat, a belsejével. Megszórjuk a felkockázott vajjal és 150 fokos sütőbe tesszük, 15-20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjanak a gyümölcsök, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, hozzátesszük a darabolt mentát. Készül a rebarbarás eperragu A túrót a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A vajjal megpirítjuk a morzsát, majd a fahéjjal és a búzadarával együtt, a túróhoz keverjük. 30 percet pihentetjük. Ezután gombócokat formálunk és gyöngyöző, nem lobogó, enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre jönnek. A morzsabevonathoz a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. Egy kevés narancshéjjal is ízesíthetjük. A gombócokat a morzsába forgatva, a gyümölcsraguval tálaljuk. Kalács- vagy piskótamorzsával még finomabb! Az eperrel és a fahéjas túrógombóccal isteni! Hozzávalók a morzsához: 10 dkg zsemlemorzsa, piskótamorzsa, kalácsmorzsa, 3 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj. Hozzávalók a raguhoz: 30 dkg eper, 50 dkg rebarbara, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 marék menta, fél rúd vanília.