Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán keresztül, hogy a búzadara felpuhuljon. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk őket.