Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Desszertek Sütés nélküli Túrógombóc reszelt citrommal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
1 darab citrom
3 marék zsemlemorzsa
500 g tehéntúró (félzsíros)
120 g búzadara

Leírás

Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán keresztül, hogy a búzadara felpuhuljon. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk őket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4