Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A narancsokat meghámozzuk, és a narancshéjakat felaprítjuk. A cukrot karamellizáljuk, és rászórjuk a narancshéjat, összepirítjuk, majd felengedjük vízzel. Közben a túrót kicsit áttörjük, és hozzáadjuk a liszthez. Adunk hozzá egy csipetnyi szódabikarbónát és annyi tejfölt, amennyit felvesz a tészta, majd beleszitálhatjuk a porcukrot is. Dolgozzuk össze a tésztát. Ha összeállt a tészta, rakjuk félre és pihentessük. Vágjuk fel a narancs húsát, és rakjuk bele a mártás alapba. Melegítsük fel, egy serpenyőben az olajat. Szaggassuk bele kanállal, vagy fagyis-kanállal az olajba a fánktésztát, és süssük meg, kb.160 fokos olajban, aranysárgára, majd szedjük ki, papírkéztörlőre. A mártást turmixoljuk le, és sűrítsük kevés liszttel. Forraljuk ki, és már tálalhatjuk is a desszertet. Kevés mártást öntsünk a tányérra, majd rakjuk rá a fánkokat, és szórjuk meg porcukorral.